Raak mij aan! Touch me!

Mini-collegetour

Tijdens de mini-collegetour komt een inspirerende professor of bekende Nederlander vertellen over zijn of haar vakgebied.

2592

Mini-college Maak de kat wijs! | 9 december 2019

Drie keer per jaar organiseren we samen met de Kinderuniversiteit van de RUG een mini-collegetour. In een interactieve settingen worden de leerlingen uitgedaagd om kritisch te denken en krijgen ze de kans om onze gast álles te vragen. De onderwerpen lopen uiteen van ruimtevaart tot de noordpool tot pesten en het lichaam.

De eerste editie in het nieuwe Forum vindt plaats op maandag 9 december 2019. Dit mini-college staat in het teken van uitdrukkingen.

Waarom zeggen mensen ‘nu komt de aap uit de mouw’ terwijl er helemaal geen aap te bekennen is? Of zegt je oma: ‘ik heb iets gekocht voor een appel en ei’, terwijl ze er toch echt gewoon geld voor heeft betaald? Het antwoord is: het zijn uitdrukkingen! En uitdrukkingen zijn zinnen die iets anders betekenen dan wat je zegt. Best raar eigenlijk. Daarom doen Jacolien van Rij en Simone Sprenger onderzoek naar uitdrukkingen. Zij zullen je op 9 december alles vertellen over wat uitdrukkingen precies zijn, hoe je ze leert en waarom het voor robots zo ontzettend moeilijk is om de betekenis van deze zinnetjes te leren. 

Voor wie Groep 7 t/m 8
Wanneer maandag 9 december 2019 | 09.30 uur & 11.00 uur
Waar Forum Groningen | locatie: Nieuwe Markt 1
Duur 60 min
Kosten Gratis

Aanmelden kan via de onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on