Raak mij aan! Touch me!

Film voor de toekomst | Gastles film

In deze actieve gastles ontdekken de leerlingen samen met de filmdocent alles over filmtaal en erfgoed. De les zit boordevol unieke, historische en hedendaagse korte films uit de collectie van EYE filmmuseum.

 

7933

In de gastles van Eye onderzoeken leerlingen film op een actieve manier. Via kijk- en maakopdrachten leren ze beter begrijpen wat ze zien en te verwoorden wat film met ze doet. Ze ontdekken dat film uit verschillende elementen bestaat – zoals verhaal, kleur, geluid en montage – en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.

Gastles groep 7 en 8
Eye Filmmuseum bewaart heel veel films, ze vormen de collectie van het museum. Maar waarom bewaren we films? En waarom is dat belangrijk? In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze het aan de hand van het thema school.

Film maken
Samen kijken de leerlingen vroegere en recente korte films uit de collectie. Ze leren over camera en montage, maken een storyboard én een korte film over hun eigen school. Een film voor de toekomst. Wat willen zij dat kinderen over 100 jaar van ze zien; wat moet er bewaard blijven?

Beeldtaal
Leerlingen leren over de werking van beeldtaal en wat ze er zelf mee kunnen. Essentiële vaardigheden in de wereld van nu, waarin we dagelijks heel veel beelden zien en maken.

Filmisch erfgoed
Eye Filmmuseum is de schatbewaarder en het filmgeheugen van Nederland en laat leerlingen met deze gastles de waarde en betekenis van filmisch erfgoed zien.

21e-eeuwse vaardigheden
De onderzoekende en actieve opzet van de lessen maakt dat er veel ruimte is voor 21e-eeuwse vaardigheden als samenwerken, creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend werken.

Deze gastles zijn ontwikkeld door EYE filmmuseum en wordt in de klas gegeven door een Forum Filmdocent.

Voor wie Groep 7, groep 8
Wanneer Datum in overleg
Waar Op school
Duur 100 minuten
Kosten €145,00 per klas
Leerdoelen Filmeducatie, jezelf leren uitdrukken, 21e-eeuwse vaardigheden, cultureel erfgoed

Aanmelden