Raak mij aan! Touch me!

FF SERIEUS

Het online programma voor scholen op ons mediakanaal Platform F!

Platform F is het online kanaal van het Forum, met allerlei programma’s voor jong en oud. In navolging van FF ONLINE komt Forum nu met FF SERIEUS, het online programma voor in de klas! Bekijk het programma in de klas of geef het mee als huiswerk.

FF SERIEUS verschijnt een aantal keer per jaar met elke keer een ander thema. Thema’s die spelen in de stad, op school of in het Forum.

7723

Vrijheid

De eerste aflevering gaat over vrijheid. Aanleiding is de bevrijding van Groningen op 16 april 1945. Presentatrice Hanne gaat op bezoek bij een expert van Oorlogs- en verzetscentrum Groningen en bij Bartha Westein-Valk. Die samen met al haar broertjes en zusjes drie concentratiekampen heeft overleefd. Het programma gaat niet alleen over WOII, Hanne onderzoekt ook wat vrijheid nu voor kinderen in de stad betekent en interviewt Noori, die op zijn zesde gevlucht is voor de Taliban.

Waterstof

Hanne gaat op bezoek bij EnTrance om alles te leren over waterstof. Wat is waterstof? Hoe wordt het gemaakt? En is het een oplossing voor ons energieprobleem?

Nieuw thema?

Heeft jouw klas een idee voor een nieuw thema, mail ons dan. Wie weet gaat de volgende aflevering dan wel over jullie thema en komen we bij jou in de klas langs.

Voor wie Groep 5 t/m 8
Wanneer Altijd te bekijken
Waar Online via Platform F
Duur 15 minuten
Kosten Gratis
Leerdoelen Kritisch denken, burgerschap

Bekijk FF SERIEUS op Platform F

Misschien vind je dit ook leuk