Raak mij aan! Touch me!

FF SERIEUS

Het online programma voor scholen op Platform F!

 

7728

Platform F is het online kanaal van het Forum, met allerlei online programma’s voor jong en oud. In navolging van FF ONLINE komt Forum nu met FF SERIEUS, het online programma voor in de klas! FF SERIEUS verschijnt een aantal keer per jaar. Telkens staat er een ander thema centraal. Thema’s die spelen in de stad, op school of in het Forum. Presentatrice Hanne gaat bij verschillende experts langs om van alles te weten te komen over het thema! Bekijk het programma in de klas of geef het mee als huiswerk. 

Nieuw thema?
Heeft jouw klas een idee voor een nieuw thema, mail ons dan. Wie weet gaat de volgende aflevering dan wel over jullie thema en komen we bij jou in de klas langs!

Thema’s
De eerste aflevering gaat over vrijheid. Aanleiding is de bevrijding van Groningen op 16 april 1945. Presentatrice Hanne gaat op bezoek bij een expert van Oorlogs- en verzetscentrum Groningen en bij Bartha Westein-Valk. Die samen met al haar broertjes en zusjes drie concentratiekampen heeft overleefd. Het programma gaat niet alleen over WOII, Hanne onderzoekt ook wat vrijheid nu voor kinderen in de stad betekent en interviewt Noori, die op zijn zesde gevlucht is voor de Taliban.

Voor wie Groep 5 t/m 8
Wanneer Altijd te bekijken
Waar Online via Platform F
Duur 15 minuten
Kosten Gratis
Leerdoelen Kritisch denken, burgerschap

Naar Platform F