Raak mij aan! Touch me!

Creatieve schrijfopdracht | Jaap en de bonenstaak

Creatieve schrijfopdracht over duurzaamheid en onze relatie met de natuur.

9897

Jaap en de bonenstaak

In de lente staat de programmering van het Forum in het teken van het project Forum Green House, met allerlei programma’s over de relatie tussen mens en natuur. Het atrium van het Forum verandert letterlijk in een kas, door een kunstwerk van Merijn Vrij. Via een metershoge touwconstructie groeien bonenplanten richting het dak van het Forum.

Creatieve schrijfopdracht
Voor ons aanleiding om het bekende verhaal van Jaap en de bonenstaak nieuw leven in te blazen. Leerlingen ontvangen het begin van een eigentijds verhaal over de relatie tussen mens en natuur. Het verhaal heeft een open einde. Leerlingen maken het verhaal af en beschrijven wat Jaap allemaal aantreft in de duurzame wereld boven aan de bonenstaak. Een aantal verhalen van de leerlingen zal in het Forum terug te horen zijn.

Bonenstaak
Deelnemende klassen krijgen een miniatuur versie van het kunstwerk van Merijn Vrij. Leerlingen kunnen net als in het Forum een bonenplant laten groeien en de vorderingen bijhouden. Gedurende het project krijgen leerlingen door middel van leuke vlogs tips over de verzorging van de plant. 

Schrijf jouw klas in en ontvang begin april het lespakket incl verhaal, schrijfopdracht en bonen kweekset. 

Voor wie Groep 6 t/m 8
Wanneer maart – juni 2022
Waar Op school
Duur Eigen invulling
Kosten  Gratis
Leerdoelen Leesplezier, schrijfvaardigheden, creatief schrijven, natuureducatie

Aanmelden