Raak mij aan! Touch me!

Animeer je klas| Gastles film

In deze actieve gastlessen ontdekken de leerlingen samen met de filmdocent alles over filmtaal en erfgoed. De lessen zitten boordevol unieke, historische en hedendaagse korte films uit de collectie van EYE filmmuseum.

 

7932

In de gastlessen van Eye onderzoeken leerlingen film op een actieve manier. Via kijk- en maakopdrachten leren ze beter begrijpen wat ze zien en te verwoorden wat film met ze doet. Ze ontdekken dat film uit verschillende elementen bestaat – zoals verhaal, kleur, geluid en montage – en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.

Gastles groep 3 en 4 – Animeer je klas
Hoe krijgt een gewone lamp een hoofdrol en hoe laat je een ei lachen en bewegen? Met kijk- en doe- opdrachten bij vroegere en nieuwe films uit de collectie ontdekken de leerlingen de onbegrensde mogelijkheden van animatie. Ze verzamelen daarbij tips en trucs voor de film die ze daarna zelf maken.

Filmgeschiedenis
Spelenderwijs leren de leerlingen over belangrijke ontwikkelingen in de filmgeschiedenis, zoals kleur en geluid. Ze maken samen een korte animatiefilm met in de hoofdrol… de stoelen van de klas. Stoelen? Echt waar; álles kan met film.

Beeldtaal
Leerlingen leren over de werking van beeldtaal en wat ze er zelf mee kunnen. Essentiële vaardigheden in de wereld van nu, waarin we dagelijks heel veel beelden zien en maken.

Filmisch erfgoed
Eye Filmmuseum is de schatbewaarder en het filmgeheugen van Nederland en laat leerlingen met deze gastlessen de waarde en betekenis van filmisch erfgoed.

Lessenreeks
De gastlessen zijn er voor iedere groep van de basisschool. Stap voor stap leren de leerlingen ieder schooljaar meer over film. De vier gastlessen sluiten op elkaar aan, bieden steeds meer verdieping en vormen zo een lessenreeks film.

21e-eeuwse vaardigheden
De onderzoekende en actieve opzet van de lessen maakt dat er veel ruimte is voor 21e-eeuwse vaardigheden als samenwerken, creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend werken.

Deze gastlessen zijn ontwikkeld door EYE filmmuseum en worden in de klas gegeven door een Forum Filmdocent.

Voor wie Groep 3, groep 4
Wanneer Datum in overleg
Waar Op school
Duur 90 minuten
Kosten €145,00 per klas
Leerdoelen Filmeducatie, jezelf leren uitdrukken, 21e-eeuwse vaardigheden, cultureel erfgoed

Aanmelden

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on