Raak mij aan! Touch me!

Expo in het Forum

Bezoek met jouw groep een expositie in het Forum! Bekijk welke expo's dit schooljaar te zien zijn. 

Wildlife Photographer of the Year

te bezoeken van 29 juni t/m 3 november 2024

Deze Expo met de beste natuurfoto's reist jaarlijks de wereld rond en komt deze zomer ook naar Groningen! Elk jaar worden er zo'n 50.000 foto's ingezonden vanuit 100 landen. Een jury selecteert de 100 beste, mooiste en meest bijzondere foto's voor de Expo. Die zijn niet alleen gemaakt door professionele natuurfotografen, iedereen kan een foto inzenden, ook jongeren en kinderen. Er is zelfs een categorie voor kinderen onder de 10 jaar!  
 
In deze Expo komen verschillende onderwerpen aan bod. De leefwereld van dieren, waarin je een kijkje neemt op bijzondere of afgelegen plekken, waar je zelf niet zo snel komt. En dierengedrag waarbij grappig of juist angstaanjagend gedrag op de foto is vastgelegd. In de categorie fotojournalistiek zien we foto's die de relatie tussen mens en natuur laten zien. Elke foto vertelt een verhaal! Welk verhaal vertellen de foto's volgens jou?  

17835

Kinderrondleiding

Boek voor jouw groep een rondleiding over de expositie in Forum Groningen. Met een groep van maximaal 15 kinderen krijg je een interactieve rondleiding met info over de foto's en de dieren die erop staan.  Kinderen krijgen ook een opdrachtenblad mee met leuke zoekopdrachten.

 

Voor wieKinderen vanaf 6 jaar
Wanneer29 juni t/m 3 november 2024, datum in overleg. Boek minimaal drie weken van te voren. 
WaarForum Groningen, Nieuwe Markt 1
Kosten€ 5,- per kind (docent gratis)
LeerdoelenBurgerschap, fotografie, beeldgeletterdheid

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >