De bibliotheek verhuist naar het Forum

Het Forum wordt een plek van ontmoeting, waar we ons richten op de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Maar vooral, hopen we, een plek die jou inspireert om verder te kijken.

Daarom combineren we onze bibliotheekfunctie met exposities, films, talks en events over populaire beeldcultuur, actualiteit, media en technologie.

3212

We verhuizen van 3 t/m 28 november

Het Forum opent op vrijdag 29 november. Op zaterdag 2 november kun je daarom voor het laatst terecht bij onze bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. Daarna verhuizen we naar de Nieuwe Markt.

We verhuizen van 3 t/m 28 november

Leen lekker veel!

Dan maar even geen boeken lenen? Juist wél! Profiteer van de verhuisperiode, want we tillen de inleverdatum van jouw materialen over de verhuisperiode heen. Vijf weken langer lezen dus! En lekker veel, want je mag 25 materialen tegelijk lenen.

Breng je materialen pas terug als de retourdatum is bereikt. Je ontvangt vanzelf een herinnering via de mail.

Zoeken in de collectie
Leen lekker veel!

Reserveringen ophalen in Selwerd

Reserveringen met afhaallocatie centrum, kun je tijdens de verhuisperiode ophalen bij onze bibliotheek in Selwerd. Je krijgt vanzelf een mailtje om je reservering op te halen in Selwerd.

Wil je je reservering liever bij een andere bibliotheek ophalen? Zolang je reservering nog niet klaarstaat, kun je de afhaallocatie veranderen via onze website.

Inloggen en afhaallocatie aanpassen
Reserveringen ophalen in Selwerd

Blijf op de hoogte

Er staat een hoop te gebeuren. Blijf op de hoogte, zodat jij straks kunt genieten van onze collectie, literaire events, activiteiten en meer. Hou onze website in de gaten, volg ons via Facebook of Instagram en abonneer je op onze nieuwsbrieven.

We zien je graag in het nieuwe Forum!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat dicht?

Zondag 3 november sluit de bibliotheek. Dus zaterdag 2 november kun je voor het laatst langskomen.

Waar kan ik mijn boeken inleveren als de bibliotheek in het centrum dicht is?

Het hoeft niet, want we verlengen je leentermijn met vijf weken. Maar wil je tijdens de verhuisperiode toch graag boeken inleveren en/of nieuwe boeken uitzoeken, dan kan dat bij onze andere bibliotheken in Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert, Hoogkerk, Ten Boer en Haren.

Waar komt de bibliotheek in het Forum?

Onze collectie vind je op meerdere plekken in het gebouw, maar vooral op de derde verdieping (fictie) en op de achtste verdieping (non-fictie). Kinderen kunnen terecht bij Wonderland op de eerste en tweede verdieping. Klik op onze website via ‘Verken het Forum’ door naar ‘Bieb en kiosk’ en ontdek alles!

Wat gebeurt er met het pand aan de Oude Boteringestraat 18?

Het pand is eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen. De Faculteit Rechten komt erin.

Waar komt de bibliotheek in het Forum?

Op vrijdag 29 november 2019 opent het Forum zijn deuren aan de Nieuwe Markt in Groningen. De bibliotheek verhuist mee! Benieuwd?

Waar komt de bibliotheek in het Forum?

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on