Raak mij aan! Touch me!
Bitterzoet Erfgoed
Culturele manifestatie over Groningen en de slavernij

Bitterzoet Erfgoed

Keti Koti Filmmarathon


Op vrijdag 1 juli viert Groningen met Keti Koti de afschaffing van de slavernij en verandert de binnenstad van Groningen in een groot festivalterrein. Op allerlei locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd in het kader van het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Denk maar eens aan muziek, spoken word, lezingen, tentoonstellingen, een culinaire markt en natuurlijk films!

Van twaalf uur 's middags tot twaalf uur ’s nachts kan je in de Rabo Studio kijken naar documentaires en films die aangedragen zijn door de volgers van het instagram account @bitterzoeterfgoed.

De films zijn gratis te bezoeken! Reserveer je ticket(s) hieronder.

12.00 - 13.00 uur Lief Indië
13.30 - 14.30 uur Katibo Yeye
15.00 - 16.15 uur Shabu
16.45 - 17.37 uur Anton de Kom, wij slaven van Suriname
19.30 - 21.12 uur Tula: The Revolt
21.40 - 23.55 uur BlacKkKlansman

filmagenda

Opening Bitterzoet Erfgoed

Op 18 februari 2022 werd Bitterzoet Erfgoed geopend in Forum Groningen en gingen de exposities in het Groninger Museum, de Akerk en Museum Nienoord van start. Bekijk de opening terug via Platform F!

Opening Bitterzoet Erfgoed

Hoe was Groningen betrokken bij slavernij? Welke sporen van het slavernijverleden zie je? Welke effecten zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar in de maatschappij?

Tijdens de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed t/m 12 september 2022 staan deze vragen centraal. Musea, erfgoedinstellingen, culturele en educatieve organisaties uit stad en provincie Groningen, slaan de handen ineen en besteden in 2022 aandacht aan het slavernijverleden van Groningen. Dit doen we in de vorm van tentoonstellingen bijvoorbeeld, maar ook middels kunst, lezingen, muziek, theater, spoken word performances, films, talkshows en nog veel meer.

Voor meer info en alle deelnemende instellingen en organisaties ga je naar bitterzoeterfgoed.nl.

bitterzoet erfgoed