Raak mij aan! Touch me!

Beste Groninger Film

Inzenden kan weer!

De competitie voor 'Beste Groninger Film 2019' is van start gegaan! Dé competitie om de grote productiviteit op filmgebied in de Groninger provincie een podium te geven. 

Na zes jaar is de prijsuitreiking inmiddels ook uitgegroeid tot een feestelijke ontmoetingsplaats voor filmmakers.

Inzenden kan weer!

Prijzen

Er zijn prijzen in 5 categorieën: fictiefilm, non-fictiefilm, videoclip, opdrachtfilm/commercial en voor makers van 16 t/m 24 jaar is er de OOG TV Talent Award.

De genomineerden per categorie maken kans op een prijs van € 1000 huurtegoed bij Cine Media Groep. De winnaar van de OOG TV Talent Award ontvangt € 500.

Inzenden

Stuur nu je film in om mee te dingen naar de titel "Beste Groninger Film 2019"!

 1. Er kunnen maximaal twee films per regisseur worden ingezonden.
 2. De ingezonden film voor de categorieën fictiefilm, non-fictiefilm, videoclip, opdrachtfilm/commercial is in 2019 voor het eerst te zien geweest op een openbaar platform (de bioscoop, festivals, Youtube/Vimeo).
 3. Regisseurs die inzenden voor de OOG TV Talent Award zijn niet jonger dan 16 en niet ouder dan 24 jaar. Deze films hoeven nog geen openbare première in 2019 te hebben beleefd, maar ze zijn wel in 2019 geproduceerd. Verder gelden dezelfde voorwaarden als voor de overige categorieën.
 4. Alle inzendingen voldoen aan één van de volgende voorwaarden:
  • De filmmaker woont in de provincie Groningen. Het maakt niet uit waar de film zich afspeelt.
  • De filmmaker woonde in de provincie Groningen ten tijde van het productieproces (maar kan inmiddels elders wonen) en de film speelt zich af in Groningen.
  • De film speelt zich af in Groningen en een groot deel van de crew en/of financiering is Gronings.
 5. Bij inzending ga je, indien genomineerd, akkoord met een eenmalige vertoning van je film op OOG TV. De films zullen niet te vinden zijn via Uitzending Gemist.
 6. Inzenden kan tot 1 januari 2020.

Stuur je film in!

Belangrijke data

De bekendmaking van de genomineerden vindt plaats op woensdag 29 januari, tijdens de openingsavond van het International Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG). Genomineerden worden ook uitgenodigd voor De Filmclub Special in het Forum. Daarnaast worden alle genomineerde films, voorafgaand aan de prijsuitreiking, eenmalig vertoond op OOG TV.

De prijsuitreiking plaats op zaterdag 29 februari 2020 in Forum Groningen. Het evenement is live te volgen op OOG TV.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on