Raak mij aan! Touch me!

Benefiet voor Syrië

5168

Vrijdag 20 maart, op Wereldverteldag, organiseert Forum Groningen een benefietavond. We zamelen geld in voor Stichting Vluchteling om aandacht te vragen voor de noodsituatie in Idlib en Aleppo.

In deze noordelijke provincies zijn de afgelopen weken meer dan 900.000 mensen op de vlucht geslagen voor het oprukkende geweld in de Syrische burgeroorlog die ondertussen al meer dan acht jaar duurt. Initiatiefnemer Charles Goudsmit, eigenaar van restaurant De Omhelzing, benaderde het Forum na het zien van de indringende film For Sama met het voorstel een speciale avond voor Syrië te organiseren. Een initiatief dat we gezien de actuele gebeurtenissen in Syrië, Turkije en Griekenland omarmen.

Samen stelden we een bijzonder (keuze)programma samen.

Programma

Vertoning For Sama | 16.30 - 18.20 uur

Om 16.30 uur vertonen we, met inleiding van programmeur Daphne de Bruijn, de indringende documentaire For Sama. De film vertelt het verhaal van een vrouw die in het door oorlog verwoestte Syrië bevalt van een kind dat ze graag een toekomst in vrede wil geven. De volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Stichting Vluchteling.

Tickets
Vertoning For Sama | 16.30 - 18.20 uur

Benefiet-diner | 18.30 - 19.30 uur

Om 18.30 uur verzorgt Restaurant de Omhelzing een benefietmaaltijd. Voor € 15,50 eet je een lekkere Indonesische maaltijd en is er gelegenheid om na te praten over de documentaire. De drankjes, aangeboden door Vermaat, kunnen contact aan de bar afgerekend worden. Ook hier gaat de volledige opbrengst naar Stichting Vluchteling.

Tickets
Benefiet-diner | 18.30 - 19.30 uur

Hoofdprogramma | 19.30 - 22.15 uur

Het hoofdprogramma start om 19.30 uur op verdieping 3 West. Samen met Groningse artiesten is een rijk programma samengesteld vol poëzie, muziek, vertellingen en performances. De line-up: Bab Ad-daar, Beat Mo, Mauricio Plat, Rense Sinkgraven, Yu Ku, Rudo Walker, Glenn Gressmann, Renée Luth, Cissy Joan en Charles Goudsmit en Woody Vermeltvort. Host van de avond is Sherlock Telgt.

Dit programma is gratis toegankelijk maar een benefiet is geen benefiet zonder donaties. Neem daarom een goedgevulde portemonnee of pinpas mee!

Meer informatie
Hoofdprogramma | 19.30 - 22.15 uur

Kun je niet, maar wil je wel doneren? Dat kan!

Vind je de actie supersympathiek maar ben je niet in de gelegenheid om te komen op vrijdag 20 maart? Geen probleem, je kan doneren op rek.nr NL72RABO 0142856576 t.n.v. Forum Groningen o.v.v. Benefiet voor Syrië. Aan het eind van de avond gaat de volledige opbrengst van de film, het diner en alle donaties naar Stichting Vluchteling.

Dit Benefiet voor Syrië wordt mede mogelijk gemaakt door Europe Direct Groningen.

Bad Ad-daar

Voor het Benefiet-event voor Syrië werken we nauw samen met  Bab Ad-daar.

Het doel van Bab Ad-daar is het bouwen van een warme plek voor nieuwkomers in Nederland, om vaardigheden en talenten in dans, theater en muziek te verbeteren, door ze te matchen met professionals in het culturele veld van Groningen. Bab Ad-daar helpt bij de organisatie van het benefiet-event en biedt twee optredens aan! 

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on