Raak mij aan! Touch me!

De toekomst is van iedereen

Wil je hulp bij het gebruik van je smartphone, computer, tablet of e-reader? Wil je weten hoe je digitale overheidszaken zelf kunt regelen? Of wil je hulp met het leren van de Nederlandse taal? Ineke, Lielie en Jos werkten aan hun basisvaardigheden in een van de Forumbibliotheken en vertellen je er graag over. Ook interesse? Klik op de knop voor het aanbod.

Ineke volgt de cursus Klik & Tik

Ineke is 69 jaar en woont in de stad Groningen. Ze volgt op maandagochtend in het Forum de Klik & Tik cursus. Door een langer verblijf in het buitenland heeft ze bepaalde digitale ervaringen niet kunnen opdoen. Door Klik & Tik is ze zelfredzamer geworden : “Er is een stukje wereld voor mij opengegaan. Computers schrikken mij niet meer af”.

 

Klik & Tik is laagdrempelig. “Ik kan vragen stellen en ik voel me niet dom. De sfeer is vriendelijk en ik heb er iets aan”.

naar klik & tik
Ineke volgt de cursus Klik & Tik

Lielie gaat naar Taalcafé & Leesclub

Lielie is 45 jaar en is 9 maanden geleden vanuit Indonesië naar Nederland verhuisd. Lielie volgt de Leesclub in Forumbibliotheek Vinkhuizen en neemt deel aan het Taalcafé in Hoogkerk. Ze vindt het fijn om de docent de Nederlandse taal te horen uitspreken. “Het klinkt erg leuk, zoals een lied. Ik wil dan ook op deze manier kunnen lezen”. Voor haar werk en voor het contact met anderen wil ze goed Nederlands kunnen lezen en spreken. Dankzij het de Leesclub leest Lielie nu zelf haar Nederlandse brieven en begrijpt ze veel meer.

naar het taalcafe
Lielie gaat naar Taalcafé & Leesclub

Jos volgt de cursus 'DigiD, wat kan ik ermee?'

Jos is 69 jaar en woont in Lewenborg. Hij heeft de Digisterker cursus in het Forum gevolgd. De cursus in het Forum helpt hem om zijn digitale vaardigheden te ontwikkelen. Door Digisterker heeft hij geleerd dat er online veel informatie te vinden is. Jos: “Er gaat een digitale wereld voor je open”.

 

naar Digid, wat kan ik ermee?
Jos volgt de cursus 'DigiD, wat kan ik ermee?'

Meer basisvaardigheden