Raak mij aan! Touch me!
Aletta's keuken
De Grote Groninger Eetquiz

Aletta's keuken

Wie bepaalt eigenlijk wat je eet? Jij zelf? Of is het je familie, je portemonnee, of de supermarkt waar jij je dagelijkse boodschappen doet? En hoe zit het eigenlijk met de overheid? 

In de Grote Groninger Eetquiz nemen vier teams uit verschillende Groninger wijken het tegen elkaar op in een wervelende spelshow vol verbluffende wetenschappelijke feiten over je dagelijks brood. Je leert over de trucjes die supermarkten en slimme reclamejongens inzetten om ervoor te zorgen dat jij dat extra pak koekjes in je winkelwagentje gooit en hoe de avondmaaltijd eruitziet voor verschillende Groningers. 

Het winnende team maakt kans op een gezond ontbijt en een clinic in het stadion van FC Groningen! Kom de teams aanmoedigen, proef eten van vroeger en geniet van een show vol verrassende weetjes en ontdekkingen, fun en muziek! 

De Grote Groninger Eetquiz wordt georganiseerd door de Aletta Jacobs School of Public Health in samenwerking met het Forum Groningen en wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG. De show is onderdeel van de Europese Nacht van de Onderzoekers 2021, gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van de Marie Skłodowska-Curie-acties.