Raak mij aan! Touch me!

Iedereen in Nederland kan meegenieten van zowel de openingsfilm als de slotfilm van het NFF, in het comfort van de vertrouwde filmzaal in eigen stad.

Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Scholten van Aschat vertolken de hoofdrollen in dit op waargebeurde feiten gebaseerde drama. Zee van tijd gaat over een jong koppel dat in de jaren tachtig een zeiltocht met tragische afloop maakt. Na 40 jaar ontmoeten zij elkaar opnieuw. 

Zee van tijd is geregisseerd door Theu Boermans en geschreven door Marieke van der Pol. Dutch FilmWorks distribueert Zee van tijd landelijk in de bioscopen vanaf 13 oktober. De openingsfilm zal daardoor volgend jaar deelnemen aan de Gouden Kalf Competitie. NFF-Algemeen Directeur Silvia van der Heiden: “Zee van tijd van Theu Boermans is een prachtig en aangrijpend drama met een geweldige cast. Alle disciplines, van camera tot sound design, leveren topwerk af. Een openingsfilm die vele harten gaat beroeren.”

In navolging van 2020 en 2021 presenteert het Nederlands Film Festival (NFF) ook dit jaar twee grote Nederlandse premières in bioscopen en filmtheaters door het hele land; Zee van Tijd en Bo. Zo kan iedereen in Nederland meegenieten van zowel de openingsfilm als de slotfilm van het NFF, in het comfort van de vertrouwde filmzaal in eigen stad en zonder naar Utrecht af te hoeven reizen. 

Agenda

Donderdag 13 oktober
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Nederlands gesproken
Duur
109 min
Acteurs
Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat
Jaar
2022
Regie
Theu Boermans

Misschien vind je dit ook leuk

Bo Bo

Bo

donderdag 29 september 14:00 tot 15:43

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >