Raak mij aan! Touch me!

Veertig jaar na het tragische einde van hun zeiltocht op de Atlantische Oceaan, ontmoeten twee vroegere geliefden elkaar weer. De tijd blijkt niet alle wonden te hebben geheeld.

De Venlose regisseur Theu Boermans mocht dit jaar het Nederlands Film Festival openen met Zee van Tijd, een film over een zeiltocht met een tragische afloop. Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren tachtig met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan wordt de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid. In de nasleep van de reis drijven Lucas en Johanna steeds verder uit elkaar.

Theu Boermans behoort tot de meest gevierde regisseurs van Nederland. Eerder in zijn carrière won hij met 1000 Rosen (1994) een Gouden Kalf voor Beste Film. Voor de tv-serie De Partizanen (1995) won hij opnieuw een Gouden Kalf, nu voor Beste Televisiedrama. Ook is hij bekend als regisseur van de succesvolle musical Soldaat van Oranje. Het scenario van Zee van Tijd werd geschreven door Marieke van der Pol (De Tweeling, Bankier van Verzet).
 

"Zoveel pijn in een film stoppen en de boel niet laten overkoken, is indrukwekkend"
Trouw 12488
" Als portret van pijn is Zee van tijd geslaagd"
de Volkskrant 12489
" Als portret van pijn is Zee van tijd geslaagd"
VPRO Cinema 12487

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Zee van Tijd.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
109 min
Acteurs
Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat
Jaar
2022
Regie
Theu Boermans

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >