Raak mij aan! Touch me!

Betoverend coming-of-age verhaal dat in ongemakkelijke elegantie de aarzeling en zekerheid van een middelbare scholier (Arawinda Kirana) laat zien.

Zoals de meeste meisjes van haar leeftijd, heeft Yuni geen idee van de realiteit van het vrouw-zijn. Twee dingen weet ze wel: ze wil een studiebeurs voor de universiteit halen en ze houdt van de kleur paars. Om haar universiteit-doel te bereiken, moet ze vrijgezel blijven en snel haar cijfer voor Indonesische literatuur opfrissen. Die twee vereisten worden echter gecompliceerd wanneer Yuni's huwelijksaanzoeken langzaam beginnen binnen te druppelen. Terwijl ze ze allemaal afwijst, omdat de aanzoeken van allerlei mannen haar dromen in de weg staan, heeft ze met haar vriendinnen verstilde gesprekken over seks en huwelijk. Kunnen vrouwen echt masturberen? Is dat meisje zwanger door verkrachting? Ben je nog maagd? De starre verwachtingen van het dorp achtervolgen Yuni in plaats van haar vreugde te brengen. Een oude mythe zegt namelijk dat een vrouw die drie keer een huwelijksaanzoek afwijst, nooit meer zal trouwen.

Hoewel Yuni het speelfilmdebuut van hoofdrolspeelster Arawinda Kirana markeert, bestijgt ze het podium stormenderhand. Haar betoverende optreden verleent Yuni een charisma dat een hoofdrolspeler waardig is. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Yuni.

Taal
Indonesisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
95 min
Kijkwijzer
Acteurs
Arawinda Kirana, Asmara Abigail, Sekar Sari
Land
Indonesië
Jaar
2021
Regie
Kamila Andini

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >