Raak mij aan! Touch me!

Betoverend coming-of-age verhaal dat in ongemakkelijke elegantie de aarzeling en zekerheid van een middelbare scholier (Arawinda Kirana) laat zien.

Zoals de meeste meisjes van haar leeftijd, heeft Yuni geen idee van de realiteit van het vrouw-zijn. Twee dingen weet ze wel: ze wil een studiebeurs voor de universiteit halen en ze houdt van de kleur paars. Om haar universiteit-doel te bereiken, moet ze vrijgezel blijven en snel haar cijfer voor Indonesische literatuur opfrissen. Die twee vereisten worden echter gecompliceerd wanneer Yuni's huwelijksaanzoeken langzaam beginnen binnen te druppelen. Terwijl ze ze allemaal afwijst, omdat de aanzoeken van allerlei mannen haar dromen in de weg staan, heeft ze met haar vriendinnen verstilde gesprekken over seks en huwelijk. Kunnen vrouwen echt masturberen? Is dat meisje zwanger door verkrachting? Ben je nog maagd? De starre verwachtingen van het dorp achtervolgen Yuni in plaats van haar vreugde te brengen. Een oude mythe zegt namelijk dat een vrouw die drie keer een huwelijksaanzoek afwijst, nooit meer zal trouwen.

Hoewel Yuni het speelfilmdebuut van hoofdrolspeelster Arawinda Kirana markeert, bestijgt ze het podium stormenderhand. Haar betoverende optreden verleent Yuni een charisma dat een hoofdrolspeler waardig is. 

Yuni will be screened with English subtitles on Wednesday October 4th


In her last year of secondary school, a bright Indonesian student is determined to pursue her education and resist getting married, despite the expectations of her community.

More info on International Movie Night

Agenda

Woensdag 4 oktober
19:20 tot 21:05
English subtitles
Rabo Studio
€ 11,50
Woensdag 11 oktober
12:45 tot 14:30
Laatste voorstelling
Camera 1
€ 11,50
Taal
Indonesisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
95 min
Kijkwijzer
Acteurs
Arawinda Kirana, Asmara Abigail, Sekar Sari
Land
Indonesië
Jaar
2021
Regie
Kamila Andini

Misschien vind je dit ook leuk

Docs: How to Save a Dead Friend Docs: How to Save a Dead Friend

Docs: How to Save a Dead Friend

woensdag 4 oktober 16:45 tot 18:38
Past Lives Past Lives

Past Lives

donderdag 5 oktober 13:30 tot 15:26
Tótem Tótem

Tótem

woensdag 11 oktober 16:15 tot 18:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >