Raak mij aan!

‘They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do.’ Het begin van dit gedicht van Philip Larkin raakt de kern van de vragen die Klaartje Quirijns stelt in haar nieuwe film, Your Mum and Dad.

Twintig jaar geleden woonde ze in New York en begon ze haar vriend Michael Moskowitz op de meest intieme plaats te filmen: in de therapiekamer met psychoanalist Kirkland Vaughans. Na jaren dit proces te hebben vastgelegd, werd zij in 2012 door een diagnose in haar borst op een existentiële manier geraakt.

Ze besloot de camera op zichzelf te richten, haar familie en een onbesproken trauma. In de film onderzoekt zij de krachtige dynamiek van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd. Terwijl we worstelen met het heden, zijn we tegelijkertijd niet altijd bestand om met de trauma’s uit het verleden om te gaan.

Deze film snijdt universele thema’s aan voor iedereen die zich afvraagt hoe je met familie, geheimen en het leven zelf om kan gaan.

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,00.

Taal
Engels, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
77 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Regie
Klaartje Quirijns

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Wekelijks ons filmnieuws in je inbox >

Wekelijks ons filmnieuws in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on