Raak mij aan! Touch me!

In het Smartlab kun je elke maand onder begeleiding van het FabLab team nieuwe technieken ontdekken. De ene keer ga je aan de slag met een 3D printer, de andere keer maak je je eigen zeep. 

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar | Stadjerspaskorting

Agenda

Woensdag 14 oktober
15:30 tot 17:00
Robots bouwen
Smartlab
€ 7,50
Woensdag 11 november
15:30 tot 17:00
Soap, Soap, Soap
Smartlab
€ 7,50
Woensdag 16 december
15:30 tot 17:00
Maak je eigen VR
Smartlab
€ 7,50

wo 14 oktober | Robots bouwen

Maak in het Smartlab je eigen Robot! Hoe zie jij jouw robot voor je? We gaan in deze workshop met een simpel elektronica circuit en een klein beetje voorbereidende hulp van een lasersnijder je eigen robot bouwen. Voordat we dit doen moeten we natuurlijk wel even kijken hoe elektriciteit eigenlijk werkt! Dat gaan we doen door van klei, ledjes en batterijen een aantal stroomcircuits te bouwen zodat je goed weet hoe alles werkt.

wo 11 november | Soap, soap soap

Deze Smartlab workshop staat in het teken van SOAP oftewel: zeep! We hebben een heel erg mooi apparaat om mee te werken vandaag: een vacuümvormer. Daarmee kan je je eigen vormpjes maken voor bijvoorbeeld: chocola, gips, cement, jello, maar ook zeep! 

Verzin maar alvast een gekke vorm en het Smartlab maakt je weer een beetje smarter en leert je hoe je daar zelf zeep van kan maken! Voeg daarnaast je eigen kleur, geur en details toe bij het gieten van je zeepje!

wo 16 december | Maak je eigen VR

In het Smartlab kan je ook met VR aan de slag. Maak deze workshop je eigen virtuele omgeving en kijk in een van de VR-brillen hoe dat eruit ziet. In Cospaces ga je aan de slag met allerlei leuke opties: programmeren, beweging en als je snel leert kan je er zelfs een game van maken!

Meer workshops op woensdag

Workshop bibberbeestjes maken Workshop bibberbeestjes maken

Workshop bibberbeestjes maken

Maak de leukste bibberbeestjes.

woensdag 28 oktober 15:30 tot 17:00
Kleigoede Aardmanpoppetjes maken Kleigoede Aardmanpoppetjes maken

Kleigoede Aardmanpoppetjes maken

Maak zelf je leukste Aardman kleipoppetjes. 

maandag 12 oktober 11:00 tot 12:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on