Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock, de moeder aller festivals, plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York.

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´.

Om 50 jaar Woodstock te vieren brengen we de speciale director's cut op zondag 18 augustus terug op het witte doek. Verwacht unieke sfeerbeelden, interviews met de groten der aarde en natuurlijk veel muziek.

Taal
Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Land
VS
Regie
Michael Wadleigh

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel op de felste stand.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on