Raak mij aan! Touch me!

Ook dit jaar hebben we weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films.

 De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.
 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Wonderlijke Werelden.

Paraplu's

Kan Kyna haar angst voor regen overwinnen en haar hond redden? In een land waar het altijd regent, komen baby’s in een mandje aan een paraplu uit de lucht. Kyna’s paraplu had een gat, waardoor ze nat werd en bang is gebleven voor regen. Ze schuilt altijd onder de baard van haar vader, tot haar hondje Nana ineens verdwenen is en ze haar angst moet overwinnen om het terug te vinden. 

Regie: José Prats, Álvaro Robles
Producer: Ramón Alós, Kèota Dengmanara, 2020, Spanje, Frankrijk
Lengte: 12 min

Kiki de veer

Kiki de kanarie ontsnapt uit zijn kooi en wil de wereld ontdekken. Maar eerst moet hij nog leren vliegen..

Regie: Julie Rembauville
Producer: Nicolas Bianco-Levrin
Lengte: 6 min

Een lekker modderbad

Vier jonge hangkoeien vervelen zich onder een afdakje omdat het regent. Maar dan komt het varkentje Charlie voorbij, die niets liever doet dan dansen, rollen en spelen in de regen en modder. Hij steekt de vier meiden aan, zelfs de nuffige Rosine, die vooral bang is haar jurk vies te maken.

Regie: Emmanuelle Gorgiard
Producer: Jean-Marie Le Rest, Frankrijk, 2020
Lengte: 9 min

De Marmotten

Je zult maar vier jodelende marmotten aan je deur krijgen, die de winter bij je door willen brengen. Brombeer Dennis, die de hele zomer aan zijn etensvoorraad heeft gewerkt, ziet het niet zitten, al heeft hij ruimte en eten genoeg. De vier marmotten doen er alles aan om binnen te blijven en Dennis doet alles om ze kwijt te raken.

Regie: Benjamin Botella
Producer: Mathieu Courtois, Frankrijk, 2020
Lengte: 7 min

De grote overstroming

Na een grote overstroming drijft Pää met het huis waarin hij woont weg over het water. Hij redt twee vogels, een ander kindje, Nif, en een ijsbeer die ‘Walvis’ spreekt en ballon kan varen. Het vreemde gezelschap maakt een bijzondere reis die op een vrolijke manier laat zien wat vervuiling doet met de wereld.

Regie: Magnus Fredriksson
Producer: Magnus Fredriksson, Zweden, 2021
Lengte: 15min