Raak mij aan! Touch me!

Duizelingwekkende roadtrip door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van de grootste vrouwelijke regisseurs.

Onze gidsen zijn Tilda Swinton, Jane Fonda, Debra Winger, Adjoa Andoh, Kerry Fox, Thandie Newton en Sharmila Tagore. Mark Cousins stapt opgewekt door de alternatieve geschiedenis van de cinema, geïnspireerd door baanbrekende filmwetenschappers als Cari Beauchamp, Claire Johnston en Lynda Miles. De regisseur heeft grondig onderzoek gedaan in filmarchieven over de hele wereld; Cousins achterhaalde ruim zevenhonderd filmfragmenten van 183 vrouwelijke regisseurs, van wie een groot deel voor ons tamelijk onbekend is gebleven.

Leven, liefde, politiek, humor en dood komen allemaal voorbij in deze epische, veertien uur durende documentaire. We hebben het geheel opgedeeld in vier delen, die goed los van elkaar te zien zijn.

Deel 7

Dit laatste deel van de documentaire beslaat 6 verschillende hoofdstukken, elk met een eigen thema. Hoe omschrijven filmmakers gedachten, iets wat in een roman zo veel makkelijker is dan op het grote scherm; hoe wordt de liefde in beeld gebracht; en wat zijn de mogelijkheden om een film te eindigen.

Andere thema’s die aan bod komen zijn o.a. muziek en dans, de dood en de zin van het leven.

Agenda

Zondag 26 september
14:00 tot 16:10
Camera 4
€ 11,00
Taal
Engels
Duur
840 min
Kijkwijzer
Acteurs
Tilda Swinton, Jane Fonda, Adjoa Andoh Thandie Newton, Kerry Fox, Sharmila Tagore, Debra Winger
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2019
Regie
Mark Cousins

Women Make Film

Sinds het begin van de cinema schrijven, regisseren en produceren vrouwen films. Maar in filmlijstjes en bij prijsuitreikingen vind je ze niet zo vaak. In september 2021 zie je daarom de nieuwe monumentale docuserie Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema én vertonen we zo’n 25 essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers.

In samenwerking met Internationaal Filmfestival Assen.

Meer Women Make Film

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >