Raak mij aan! Touch me!
Avontuurlijke en visueel spectaculaire animatiefilm over een toekomstige wereld waarin de mensheid alleen kan overleven door op 50-jarige leeftijd te transformeren in een boom die dan weer dient als zuurstof en voedsel.

In 2123 is de aarde een verschroeide woestenij zonder enige flora of fauna. Mensen wonen in steden onder beschermende koepels. Omdat er behalve water geen natuurlijke hulpbronnen meer over zijn, zijn mensen zelf de grootste voedingsbron geworden en mogen ze maar 50 jaar oud worden. 
Dan wordt in hun lichaam een zaadje ge├»mplanteerd dat in speciale laboratoria in een boom transformeert, die weer voorziet in zuurstof en voedsel voor de bevolking. 

De 28-jarige psychiater Stefan en zijn vrouw Nora hebben hun zoontje verloren. Nora kan niet met dit verlies omgaan en vraagt een vrijwillige implantatie aan, terwijl ze pas 32 jaar oud is. Stefan accepteert dit niet en gaat op een avontuurlijke reis om haar ten koste van alles te redden. 

Een visueel spectaculair verhaal dat de belangrijkste milieukwesties van onze tijd behandelt, evenals tijdloze ethische vragen.

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor White Plastic Sky.

Taal
Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
108 min
Kijkwijzer
Acteurs
Tamás Keresztes, Zsófia Szamosi, Géza Heged?s D., Judit Schell, István Znamenák
Land
Hongarije
Jaar
2022
Regie
Tibor Bánóczki

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >