Raak mij aan! Touch me!

Ondanks het catastrofale en zelfs apocalyptische klimaat zorgt Makato Shinkai ervoor dat zijn wereld glinstert in stralende kleuren. 

Makoto Shinkai's zesde speelfilm, Weathering with You, straalt visuele lyriek en oerverlangen uit. In de zomer van zijn eerste jaar op de middelbare school rent hoofdpersoon Hodaka weg van zijn afgelegen eiland naar Tokio, waar hij al snel tegen zijn financiĆ«le en persoonlijke grenzen aanloopt. Het weer is elke dag ongewoon somber en regenachtig, alsof het zijn toekomst beschrijft. Hij leeft zijn dagen in afzondering, maar vindt uiteindelijk werk als schrijver voor een mysterieus tijdschrift. Op een dag ontmoet Hodaka Hina op een drukke straathoek. Dit slimme en wilskrachtige meisje bezit een vreemd en wonderbaarlijk vermogen: de kracht om de regen te stoppen en de lucht te klaren... 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Weathering With You.

Taal
Japans gesproken, Engels onderitteld
Duur
114 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kotaro Daigo, Nana Mori, Sei Hiraizumi, Yûki Kaji
Land
Japan
Jaar
2019
Regie
Makoto Shinkai

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijkse filmnieuwsbrief in je inbox? >

Wekelijkse filmnieuwsbrief in je inbox? >