Raak mij aan! Touch me!

Rauw realistisch drama over het leven in de Pine Ridge Indian Reservation in South Dakota, gemaakt in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap.

In het kansarme Pine Ridge is het leven heel moeilijk. Er is sprake van extreme armoede, drugsgebruik, misbruik, verwaarlozing en honger. De film volgt twee personages. Hun verhalen raken elkaar heel even, maar gaan dan ieder apart verder. Eerder dan een traditioneel plot zien we hier karakterbeschrijvingen van twee jonge mensen die hun draai proberen te vinden in een rauwe werkelijkheid.

Bill is drieëntwintig en vader van twee kinderen van verschillende moeders. Hij denkt geld te verdienen met het verkopen van puppy’s van een hond. Ook doet hij twijfelachtige klusjes voor een witte kalkoenboer, waarbij hij kennismaakt met diens rijkdom. De twaalfjarige Matho houdt van skaten en gamen, en werkt zich steeds in de nesten. Enerzijds hangt hij nog met een draadje vast aan de Lakota-cultuur, anderzijds zit hij in een onverschillige consumptiemaatschappij. Toch zit er hoop en optimisme in het leven van deze jongens en laten hun liefdevolle portretten ook trots en speelsheid zien.

Bekroond als beste debuut in Cannes.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor War Pony.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
115 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jojo Bapteise Whiting, LaDainian Crazy Thunder
Land
VS
Jaar
2022
Regie
Gina Gammell

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >