Raak mij aan! Touch me!

Korte stop motion-animatie klassiekers over een kaasliefhebbende verstrooide uitvinder en zijn stille maar trouwe en uiterst slimme hondgenoot: Wallace en Gromit.

In dit programma zie je drie zichtbaar met liefde gemaakte klei animatie juweeltjes vol vaart, suspense, humor en romantiek. En voor de oplettende kijker ook bommetjevol geniale filmcitaten.

A Grand Day Out

De kaas is op bij Wallace en Gromit. Ze besluiten van de nood een deugd te maken en naar de maan op vakantie te gaan, want, zo weet Wallace, de maan is van kaas gemaakt. Nick Park’s eerste Wallace & Gromit-film leverde hem direct een Oscarnominatie op.

1988 | Verenigd Koninkrijk | 23 min

The Wrong Trousers

Gromit krijt op zijn verjaardag een merkwaardig cadeau: een mechanische broek (fantastic for walkies). Wallace neemt een nieuwe huurder in huis: een sluwe pinguïn met kwaad in de zin... zit hij achter de diamantroof? Het geniale The wrong trousers is misschien wel de beste Wallace & Gromit-film. Vol spanning en met een briljante achtervolging. Bekroond met een Oscar.

1992 | Verenigd Koninkrijk | 29 min

A Close Shave

Het eveneens met een Oscar bekroonde A close shave is een mini-speelfilm met veel suspense, humor en intriges zoals we die van het onnavolgbare duo gewend zijn. En romantiek dit keer: Wallace's hoofd slaat op hol van de eigenaar van de wolwinkel. In A Close Shave komt ook een schaapje voor: deze Shaun werd zo populair dat hij in 2007 een eigen tv-serie kreeg die in 170 landen wordt uitgezonden.

1994 | Verenigd Koninkrijk | 30 min

Agenda

Vrijdag 13 augustus
16:30 tot 17:55
Camera 4
€ 11,00

Dit programma is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

The Art of Aardman: Shaun the Sheep and Friends

Dit programma vertonen we in het kader van onze familie-expositie The Art of Aardman! Neem een uniek kijkje achter de schermen, bijvoorbeeld in de wereldberoemde moestuin van Gromit, en ontdek hoe de wonderlijke creaties van Aardman Studios tot leven komen.

Meer Aardman-programma's

Chicken Run (OV)

Chicken Run (OV)

Hilarische klassieker die nooit verveelt

vrijdag 27 augustus 16:30 tot 18:05
A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (OV)

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (OV)

Er is een buitenaardse gast op de boerderij

vrijdag 30 juli 16:30 tot 18:02

Alle Aardman-films >

Alle Aardman-films >