Raak mij aan! Touch me!

Romantische komedie die met adembenemende oprechtheid de clichés van de relatie dynamiek en de levensveranderende vakantie fileert.

Een Frans echtpaar, afgemat door de sleur van hun dagelijkse gezinsleven, besluit na lang aarzelen naar Sicilië te gaan voor een korte vakantie. Voyages en Italie toont de neurosen en eigenaardigheden van Jean-Philippe en Sophie, hun hoffelijke verstandhouding en de intensiteit van hun affectie en intimiteit.

Dankzij de briljante dialogen, adembenemende oprechtheid en het meesterlijke spel van popster Philippe Katerine en filmmaker Sophie Letourneur zelf is de film een eindeloze aaneenschakeling van prachtige momenten, stemmingswisselingen, hilarische situaties en romantische ruzies. Voyages en Italie grijpt je meteen en laat op een amusante manier zien hoe alleen al de keuze van een vakantiebestemming de stress die dit stel juist probeert te verminderen enorm vergroot. Maar het weet ook het bijzondere in het gewone te ontdekken en in een rustig tempo de balans te vinden tussen verwachting en ontgoocheling.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Voyages en Italie.

Taal
Frans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
91 min
Land
Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Sophie Letourneur

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Burning Days Burning Days

Burning Days

Premièredatum donderdag 13 april

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >