Volver is een bruisende en geestige film van Pedro Almodóvar, over een excentrieke familie van vrouwen, moederschap, het leven en de dood. Met glansrollen voor Penélope Cruz en Carmen Maura.

Raimunda (Penélope Cruz) woont in Madrid met haar 14-jarige dochter Paula en haar luie dronkaard van een man. Haar zus Soledad (Lola Dueñas) is gescheiden en runt een illegale haarsalon vanuit haar appartement. Drie jaar geleden verloren de zussen hun ouders in een brand. Wanneer hun tante Paula overlijdt, nemen de zaken een bovennatuurlijke wending: moeder Irene (Carmen Maura) keert terug vanuit de dood om losse eindjes op te lossen.

In het Spaans betekent ‘Volver’ terugkeren. Voor Volver keerde Almodóvar terug naar zijn geboorteplaats in La Mancha. Het betekent ook de terugkeer van zijn twee muzes: Carmen Maura (Mujeres al borde de un ataque de nervios) en ook Penélope Cruz keert terug. Sinds ze in 2001 met Vanilla Sky haar geluk in Amerika beproefde, had ze geen film meer in Spanje gemaakt. Voor Volver werd ze genomineerd voor een Oscar en Golden Globe.

"Overweldigende rijkdom, kleur en warmte" The guardian 3333

Agenda

Zaterdag 5 oktober
16:00 tot 18:10
Zaal 1
€ 10,50
Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
121 min
Kijkwijzer
Acteurs
Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas, Yohana Cobo, Chus Lampreave, Blanca Portillo
Land
Spanje
Regie
Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

De release van Almodóvar's nieuwste film Dolor y gloria zien wij als de perfecte gelegenheid om zijn beste films nog een keer te laten zien.

Pedro Almodóvar

Misschien vind je dit ook leuk

Dolor y gloria Dolor y gloria

Dolor y gloria

vrijdag 20 september 16:25 tot 18:28
Hable con ella Hable con ella

Hable con ella

zaterdag 28 september 16:00 tot 18:06
Todo sobre mi madre Todo sobre mi madre

Todo sobre mi madre

zaterdag 21 september 16:00 tot 17:55

Wekelijks ons filmnieuws in je inbox >

Wekelijks ons filmnieuws in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on