Raak mij aan! Touch me!

In november organiseren De Verhalen van Groningen, Biblionet Groningen en VRIJDAG Advies in iedere Groninger gemeente een Café van de Vrijheid. Tijdens deze bijeenkomsten, gepresenteerd door Marcel Nieuwenweg, halen we verhalen op over de Tweede Wereldoorlog en zoeken we Groningers die verhalen uit hun regio op een eigen manier willen doorvertellen. Vervolgens willen we deze verhalen koppelen aan makers en organisatoren. De verhalen kunnen vertaald worden in allerlei culturele producten.

Ook wordt tijdens deze bijeenkomsten informatie verstrekt over het  provinciale programma en worden (al in gang gezette) lokale initiatieven in het kader van 75 jaar Vrijheid geïnventariseerd. Bovendien zijn we voor het NIOD-project De Tweede Wereldoorlog in 100 Foto’s op zoek naar bijzonder fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Heb jij nog een foto uit die tijd? Neem deze dan mee naar een Café van de Vrijheid. Kun je niet aanwezig zijn? Dan kun je een scan sturen naar info@deverhalenvangroningen.nl.

Lijkt het je leuk om met één van de verhalen uit jouw regio aan de slag te gaan? Of maak of organiseer je al iets in het kader van 75 Jaar Vrijheid? Heb je interessante verhalen te delen? Of wil je meer weten over het provinciale programma? Je bent van harte welkom! We gaan graag met je in gesprek. De Café van de Vrijheid van het Forum vindt plaats op 21 november in de Forumbibliotheek Haren. Er wordt voor muzikale omlijsting en een hapje en een drankje gezorgd. Deelname is gratis. Opgeven kan via www.deverhalenvangroningen.nl/cafesvandevrijheid

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on