Raak mij aan! Touch me!

Regisseur Ali Asgari laat zien hoe de Iraanse jongeren proberen te breken met de patriarchale normen en hoe ze het verstikkende web van wettelijke en sociale censuur van het land proberen los te peuteren.

In Until Tomorrow volgen we Fereshteh tijdens een dag in haar leven. Een stressvolle dag, want ze krijgt een telefoontje van haar ouders die laten weten dat ze langskomen. Maar wat haar ouders niet weten is dat hun dochter net een kind heeft gekregen. En die onwetendheid wil Fereshteh het liefst in stand houden, want het is een buitenechtelijk kind. Onwettig in de ogen van de staat en onacceptabel in de ogen van haar ouders. 

Samen met haar volhardende en humoristische vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen. Maar ze komen erachter dat in een samenleving waar niet iedereen dezelfde rechten heeft, je heel voorzichtig je bondgenoten moet kiezen. Het wordt een ware odyssee, die hen niet alleen in aanraking brengt met een aantal goed en slechte personages, maar ook met de rauwe werkelijkheid van het leven van jonge Iraniërs in een islamitische republiek waar ze zelf weinig mee op hebben.

Agenda

Donderdag 21 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
86 min
Kijkwijzer
Acteurs
Amirreza Ranjbaran, Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Babak Karimi
Land
Iran,Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Ali Asgari

Misschien vind je dit ook leuk

Fallen Leaves Fallen Leaves

Fallen Leaves

Premièredatum donderdag 7 december
Docs: Kokomo City Docs: Kokomo City

Docs: Kokomo City

Premièredatum donderdag 7 december
The Old Oak The Old Oak

The Old Oak

Premièredatum donderdag 21 december

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >