Raak mij aan! Touch me!

Excentrieke debuutfilm die onderzoekt wat het betekent om een mens en/of een alien te zijn.

In 1993 zweefden planeetachtige bollen uit de ruimte boven elke grote stad op aarde. 29 jaar later zijn de ufo's een onderdeel geworden van het landschap van het moderne leven.

In het hectische Seoul gaan mensen naar koffietentjes, hebben ze saaie, eentonige baantjes, reizen ze met het openbaar vervoer en bezoeken ze helderzienden. Een man loopt over straat met een reclamebord met de tekst "ufo's bestaan niet", maar de paranoia neemt toe: misschien zijn er aliens onder de mensen.

We volgen de personages in een reeks geestige en eigenaardige hoofdstukken waarin zang- en dansnummers worden afgewisseld met op zichzelf staande scènes vol sardonische humor die aan Jim Jarmusch doet denken. Regisseur Jude Chun verkent de universele behoefte aan verbondenheid, zingeving en liefde vanuit een niet-menselijk perspectief. Of gaat het juist om menselijkheid in een wereld die steeds minder menselijk lijkt te worden?

Met dwaas getik in een Excel-sheet als kort muzikaal intermezzo en een mengeling van beeldverhoudingen dwars door genres als mockumentary, sciencefiction, komedie en romantiek, is Unidentified een unieke, verbluffend fantasierijke kijk op het leven van millennials, identiteit en het verlangen jezelf te zijn op deze aardbol.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Unidentified.

Taal
Meerdere talen gesproken, Engels ondertiteld
Duur
80 min
Jaar
2022
Regie
Jude Chun

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Cairo Conspiracy Cairo Conspiracy

Cairo Conspiracy

Premièredatum donderdag 27 april

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >