Raak mij aan! Touch me!

Speciaal voor Framed hebben wij de premiere van Undone 2, de fantastisch vormgegeven animatieserie die alleen hier te zien is op het grote doek!

Hisko Hulsing brak in 2012 internationaal door met zijn korte film Junkyard. Daarna verzorgde hij onder meer de animatiescenes in de Kurt Cobain-documentaire Montage of Heck (2015). Maar sinds 2019 is zijn naam vooral verbonden aan de populaire serie Undone, waarvoor hij regisseur is en production designer. Het eerste seizoen werd lovend ontvangen en dook op in top tien lijsten van o.a. New York Times, Vanity Fair en Time Magazine. Seizoen twee staat sinds april op Amazon Prime en is volgens sommige critici nog beter! Bij Framed krijg je de unieke kans om Undone 2 op een bioscoopscherm te bekijken.

Undone kent een uniek productieproces. De afleveringen worden opgenomen in Los Angeles met echte acteurs. Deze opnames worden vervolgens gemonteerd, waarna animators in een studio in Texas de acteurs beeldje voor beeldje (24 per seconde!) overtrekken met een digitaal potlood. Hun werk gaat vervolgens naar de Amsterdamse studio Submarine, waar het wordt ingekleurd en van de juiste schaduwen voorzien. In Amsterdam worden ook de achtergronden geschilderd. Dat wordt gedaan met olieverf op doek. Ten slotte worden de achtergronden gecombineerd met de personages. De makers bewerken de losse beeld-elementen qua licht en kleur nauwkeurig, zodat ze een logisch geheel vormen. Hisko Hulsing werkt met een grote filmcrew en trainde een team van schilders om olieverfschilderijen te maken in zijn stijl.

Met pauze

 

Met Inleiding, pauze en nagesprek met maker Hisko Hulsing

Hisko Hulsing zal de film zelf inleiden en is na afloop aanwezig om vragen uit het publiek te beantwoorden

Agenda

Zaterdag 28 mei
19:30 tot 23:30
Met inleiding en nagesprek
Camera 4
€ 6,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
240 min
Kijkwijzer
Land
Verenigde Staten
Jaar
2022
Regie
Hisko Hulsing

Misschien vind je dit ook leuk

Belle: Ryu to Sobakasu no Hime Belle: Ryu to Sobakasu no Hime

Belle: Ryu to Sobakasu no Hime

vrijdag 27 mei 16:15 tot 18:27
Mad God Mad God

Mad God

vrijdag 27 mei 22:15 tot 23:40
Mind Game Mind Game

Mind Game

vrijdag 27 mei 21:45 tot 23:29

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >