Raak mij aan! Touch me!

“Als je weggaat, moet je dood”.

Met deze woorden laat de schijnbaar onbewogen Undine Johannes achter op een Berlijns terras, net nadat hij gezegd heeft niet met haar verder te willen. Undine is historica en gids, gespecialiseerd in de stadsontwikkeling van Berlijn. Tijdens haar werk valt ze halsoverkop voor beroepsduiker Christoph, nadat ze samen door een merkwaardig ongeluk tussen de scherven en de vissen van een uit elkaar gespat aquarium belanden. Voor hen beiden gaat een nieuwe wereld open, vol liefde en vertrouwen.

Achter het liefdesverhaal gaat echter een oude mythe schuil over een mysterieuze waternimf. Zij moet haar geliefde vermoorden, wanneer ze door hem verlaten wordt. Christoph begint te beseffen dat Undine ergens voor wegloopt en Undine weet dat ze nog iets moet afhandelen om haar vloek op te heffen.

Met dit moderne sprookje herinterpreteert de gelauwerde Christian Petzold (Barbara, Transit) – een van de belangrijkste regisseurs van de Berlijnse School - op een fascinerende manier de mythe van de waternimf Undine. Het Duits-Franse drama met hoofdrollen voor Paula Beer (Werk ohne Autor, Transit), Franz Rogowski (Victoria, Transit), Jacob Matschenz (Werk ohne Autor, Die Welle) was te zien in de officiële competitie van het Filmfestival van Berlijn. Undine won de Fipresci prijs en Paula Beer won de Zilveren Beer voor haar rol als Undine.

Agenda

Donderdag 24 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
90 min
Kijkwijzer
Acteurs
Paula Beer, Franz Rogowski
Land
Duitsland,Frankrijk
Jaar
2020
Regie
Christian Petzold

Misschien vind je dit ook leuk

DNA DNA

DNA

Premièredatum donderdag 17 december
Promising Young Woman Promising Young Woman

Promising Young Woman

vrijdag 18 december 21:30 tot 23:28
Son-Mother Son-Mother

Son-Mother

Premièredatum donderdag 17 december

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on