Raak mij aan! Touch me!

Rose is met haar twee zoontjes geëmigreerd van Ivoorkust naar Frankrijk. Als liefhebbende moeder spoort ze hen aan om het beste van hun leven te maken, maar haar eigen zoektocht naar liefde drukt zwaar op de jongens, die op uiteenlopende wijzen de volwassenheid in geslingerd worden. 

De vurig onafhankelijke alleenstaande moeder Rose is van Ivoorkust naar Parijs verhuisd met haar twee zoontjes. Als een familielid haar probeert te koppelen aan een kennis, antwoordt de jonge vrouw dat ze haar mannen zelf wel kiest. Ondanks het liefdesverdriet, haar uitzichtloze baan en slechte leefomstandigheden, is Rose een reservoir vol energie en aandacht voor haar zoons Jean en Ernest, die ze aanspoort om zowel qua opleiding als gedrag uit te blinken. Toch verdwijnt ze regelmatig even uit hun leven.

Léonor Serrailles tweede speelfilm Un petit frère is een intiem verteld verhaal van een klein gezin, verspreid over drie decennia. Met bedrieglijke eenvoud verschuift het verhaal in drie hoofdstukken van de ene naar de andere hoofdrolspeler tijdens verschillende fases van hun leven. Het resultaat is een compositieopname van een gezin waarin de waarden en keuzes van één personage die van de anderen verregaand vormen.

In de loop van de film vertegenwoordigen Rose, Jean en Ernest verschillende facetten van de ervaringen van immigranten in Frankrijk. Maar Serraille weigert ze te reduceren tot hun identiteit, door ze een emotioneel en sociaal leven te geven dat ruimte biedt voor mysterie en complexiteit. We krijgen vertrouwelijke informatie die de personages zelf niet hebben, maar die puzzelstukjes zullen misschien wel nooit passen.

Agenda

Donderdag 4 mei
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
116 min
Kijkwijzer
Acteurs
Annabelle Lengronne, Stéphane Bak
Land
Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Léonor Serraille

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >