Raak mij aan! Touch me!

Persoonlijk drama van Mia Hansen-Løve over een alleenstaande moeder die een affaire begint op een moment dat haar zieke vader veel zorg nodig heeft.

Sandra – een glansrol van Léa Seydoux - werkt als freelance vertaler in Parijs en leidt een hectisch leven. Haar werk is veeleisend en doordat haar man vijf jaar geleden is overleden, is ze ook alleenstaande moeder. Bovendien moet ze ook nog regelmatig zorgen voor haar hulpbehoevende vader die een ernstige hersenaandoening heeft en snel achteruitgaat.

Sandra gaat echter plotseling uit de overlevingsmodus als ze de charmante Clément tegen het lijf loopt, een oude vriend van haar en haar overleden man. Hoewel Clément getrouwd is en een zoon heeft, ontstaat er geleidelijk aan een romance tussen de twee. Zo vindt Sandra de tederheid en de verlangens terug die ze zo lang heeft moeten missen.

Un beau matin is een humoristisch en romantisch drama over de complexe gevoelens rondom liefde en relaties. Op het eerste gezicht is dit de zoveelste Franse film uit dit genre, maar schrijver/regisseur Mia Hansen-Løve en hoofdrolspeler Léa Seydoux geven er een frisse, nieuwe draai aan. Met name de uitstekende acteerprestatie van Seydoux weet de film naar een hoger niveau te tillen.

"Fraai familiedrama"
VPRO Cinema 12681
"Het alledaagse leven groots verfilmd"
Trouw 12680
"Een van Seydoux' beste rollen"
de morgen 12678

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Un Beau Matin.

Taal
Frans, Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
112 min
Kijkwijzer
Acteurs
Léa Seydoux, Melvil Poupaud
Land
Frankrijk,Duitsland
Jaar
2022
Regie
Mia Hansen-Løve

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >