Raak mij aan! Touch me!

Un Autre Monde biedt een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe.

De film toont een herkenbaar, belangwekkend verhaal over de moeilijke keuzes die we moeten maken in het leven. Philippe Lemesle (Lindon) is bedrijfsleider van een Franse fabriek, die in handen is van een Amerikaanse multinational. De werkdruk is hoog en het altijd aanwezige werk zet Philippe's huwelijk met Anne (Sandrine Kiberlain) onder druk. Hij voelt zich gevangen in zijn baan en gegijzeld door de eisen van zijn superieuren. Dan bereikt Philippe het punt waarop hij moet beslissen hoe zijn eigen leven én dat van zijn gezin verder moet.

Regisseur Stéphane Brizé schetst een overtuigend beeld van een wereld waarin menselijkheid ten prooi valt aan aandeelhouders. Un Autre Monde werd geselecteerd voor het festival van Venetië en is, na En Guerre en La Loi du Marché, Brizé's sluitstuk van zijn trilogie over de perikelen op de arbeidsmarkt.

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

Bekijk online
"Akelig overtuigend"
VPRO Cinema 11837
"De Franse topacteur Vincent Lindon overtuigt opnieuw"
NRC 11836
"Het is cinema in de geest van Ken Loach"
De Volkskrant 11835

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Un Autre Monde.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
96 min
Kijkwijzer
Acteurs
Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Anthony Bajon
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Regie
Stéphane Brizé

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >