Raak mij aan! Touch me!

Deze film vertelt het verhaal van een eeuw Twente in filmbeelden overal vandaan. "Zo doo wiejleu dat", zegt de Twentenaar.

Actrice Johanna ter Steege (De Beentjes van Sint Hildegard) en filmmaker Erik Willems maakten aan de hand van filmarchiefbeelden een film over wat er in een eeuw in Twente is veranderd. Een jaar lang verzamelden de makers honderden filmpjes van heinde en verre.

Het resultaat is een prachtig beelddocument van bijzondere en alledaagse gebeurtenissen in Twente, op film vastgelegd in de periode 1915 tot 2015. Een feest der herkenning. Van de kleding, de haardracht en de auto's uit vervlogen tijden tot ingrijpende gebeurtenissen die Twente in de afgelopen eeuw hebben gevormd en veranderd. De opkomst en ondergang van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding, de wederopbouw, de aanleg van het Twente-Rijnkanaal, de autosnelweg E8/A1, de komst van de Technische Hogeschool Twente, Vuurwerkramp en het kampioenschap van FC Twente. Maar ook het dagelijks leven, met Twentenaren zelf aan het woord. Een eigenzinnig volkje met eigen gebruiken zoals klootschieten en midwinterhoornblazen.

 

Agenda

Woensdag 17 augustus
19:00 tot 20:41
Special
Camera 4
€ 11,00
Taal
Twents gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
91 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Erik Willems

Misschien vind je dit ook leuk

A Parked Life A Parked Life

A Parked Life

Premièredatum donderdag 18 augustus
Fire of Love Fire of Love

Fire of Love

zondag 14 augustus 11:30 tot 13:13
Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

zaterdag 13 augustus 10:15 tot 12:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >