Raak mij aan! Touch me!

Het ongelooflijke verhaal van een Sovjetsoldaat van Tataarse afkomst die in de Tweede Wereldoorlog gevangen werd genomen door de Nazi’s

Nu probeert zijn dochter Sana, via zijn dagboeken en verschillende persoonlijke en openbare archieven en registers, het spoor van haar zwijgende vader terug te volgen, om te begrijpen wat hem maakte tot de man die zij als kind kende. Terwijl ze Sana op haar zoektocht vergezelt, spit regisseur Aliona van der Horst ook filmarchieven uit om sporen te vinden van de miljoenen Sovjetsoldaten die in de vuurlinie lagen van oorlogvoerende dictators; zij die erbij waren maar voor het gemak uit het verhaal over de mondiale oorlog werden weggelaten.

Door met gemengde technieken als double-pass, inzoomen en inkleuren zich het archiefmateriaal opnieuw toe te eigenen, zoekt de filmmaker de ziel van het beeld – de kleine, subtiele overblijfselen van een omvangrijke, maar terloops uitgewiste menselijke tragedie. Voorzichtig maar vastberaden ontvouwt zich deze geschiedenis in een film die zestig jaar stilte doorbreekt.

Agenda

Donderdag 16 juni
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Russisch, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
93 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Aliona van der Horst

Misschien vind je dit ook leuk

Housewitz Housewitz

Housewitz

zaterdag 28 mei 11:00 tot 12:19
Silence of the Tides Silence of the Tides

Silence of the Tides

zondag 29 mei 11:15 tot 13:07

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >