Raak mij aan! Touch me!

Speelfilm over de leider van de grootste slavenopstand op het eiland Curaçao in 1795, dat destijds een Nederlandse kolonie was

Tula (Obi Abili), een slaaf op het eiland Curaçao, wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun witte onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza (Natalie Simpson) verneemt dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen zwart en wit. Tula krijgt echter geen gehoor bij zijn ‘plantage-eigenaar’ Van Uytrecht (Jeroen Willems) maar wel bij zijn eigen volk die geïnspireerd door zijn wilskracht, het werk neerlegt en zich bij hem aansluit. Als het nieuws van de oproer Gouverneur De Veer (Jeroen Krabbé) bereikt, stuurt deze Nederlandse troepen onder leiding van kapitein Van Westerholt (Derek de Lint) naar de plantage.

Tula die tegen wil en dank uitgegroeid is tot leider van de opstand, wil met woorden tot een vreedzame oplossing komen. Hij beseft al snel dat hij dit idealistische idee moet laten varen om samen met de andere slaven te vechten voor vrijheid, gelijkheid, en broederschap.

Agenda

Vrijdag 1 juli
19:30 tot 21:12
Special
Rabo Studio
Gratis
Taal
Engels, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
102 min
Kijkwijzer
Jaar
2013
Regie
Jeroen Leinders

Keti Koti Filmmarathon

Tula: The Revolt maakt deel uit van de Keti Koti filmmarathon. Van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts kun je in de Rabo Studio van het Forum documentaires en films zien die allemaal in relatie staan tot ons slavernijverleden. De films zijn gratis te bezoeken! Kijk voor meer informatie op de pagina van Bitterzoet Erfgoed.

Keti Koti Filmmarathon