Raak mij aan! Touch me!

Een vrouw die een echt liefdesverhaal onderzoekt, verdwijnt onverklaarbaar in dit mysterieuze, voortdurende veranderende verhaal.

Filmmakers van Hitchcock en Val Lewton tot Antonioni en Rivette wisten het al: een van de beste uitgangspunten voor fictie is de plotselinge, onverklaarbare verdwijning van iemand. Laura Citarella van het Argentijnse El Pampero-collectief plaatst de hoofdpersoon uit haar Ostende (2011) – ook een Laura, gespeeld door weer een andere Laura (Paredes) – in het middelpunt van een verdwijningsmysterie.

Net als in Ostende is Laura een verbeeldingsvolle observator-onderzoeker die uit de kleinste sporen verloren verhalen construeert – ook als ze die bij toeval ontdekt in bibliotheekboeken. Als ze uit het openbare leven verdwijnt, treden er andere figuren op de voorgrond: een vriendje, een collega, een raadselachtige vrouw in het verleden en een nog raadselachtigere figuur in het heden. Het verhaal van Trenque Lauguen (de naam van een stadje), dat soepel, maar betoverend schakelt tussen mysterie en liefdesdrama en zelfs enige sciencefiction en horror, wordt verteld in twee speelfilms in de kenmerkend overvloedige huisstijl van El Pampero. Het wordt eenvoudig gebracht, maar zit vol culturele toespelingen, briljant geacteerd en verlevendigd door de geestige soundtrack van Gabriel Chwojnik. Het resultaat is een subtiel verschil tussen rationale, mannelijke manieren om de wereld te begrijpen en een volstrekt andere, vrouwelijke fijngevoeligheid.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Zaterdag 4 februari
10:00 tot 14:40
Camera 2
€ 12,50
Taal
Meerdere talen gesproken, Engels ondertiteld
Duur
260 min
Land
Argentinië,Duitsland
Jaar
2023
Regie
Laura Citarella

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Burning Days Burning Days

Burning Days

vrijdag 3 februari 21:00 tot 23:10
If we burn If we burn

If we burn

vrijdag 3 februari 11:00 tot 15:45
When the Waves Are Gone When the Waves Are Gone

When the Waves Are Gone

donderdag 2 februari 20:45 tot 23:52

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >