Raak mij aan! Touch me!

Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in Belgiƫ terecht gekomen. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus.

Met Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien. Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in BelgiĆ« terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar. 

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd. Voor Tori et Lokita werden de Dardennes op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

"Jean-Pierre en Luc Dardenne zijn in vorm"
de Volkskrant 12606
"Een droevige maar sprankelende ode aan vriendschap"
De morgen 12605
"Grimmig sprookje over kindermartelaars"
NRC 12604

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Tori et Lokita.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
88 min
Kijkwijzer
Acteurs
Pablo Schils, Mbundu Joely, Tijmen Govearts, Alban Ukaj
Land
België
Jaar
2021
Regie
Jean-Pierre Dardenne

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >