Raak mij aan! Touch me!

Hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje, waarin de 10-jarige Estrella drie wensen krijgt om haar te helpen overleven te midden van het drugsgeweld in Mexico.

Dagenlang wacht Estrella thuis op haar moeder, die maar niet terugkomt. Honger en eenzaamheid drijven haar in de richting van een bende straatjongetjes, onder leiding van de kleine maar felle El Shine. Als de jongste van de groep wordt gekidnapt door een drugsbende, krijgt Estrella de opdracht om hem te bevrijden. Doodsbang gaat Estrella op pad, maar ze blijkt er niet alleen voor te staan. Magische wezens, geboren uit haar eigen fantasie, staan haar bij op cruciale momenten.

Gedragen door het fenomenale acteren van zowel Paola Lara (Estrella) als Juan Ramón López (El Shine) en een bijzonder geslaagde vermenging van fantasy en harde realiteit, is het geen wonder dat Tigers Are Not Afraid door velen wordt vergeleken met Pan’s Labyrinth van Oscarwinnaar Guillermo del Toro. Schrijfster en regisseur Issa López wordt al gezien als een waardig opvolger en ook Del Toro zelf kan zich hierin vinden, gezien het feit dat hij Tigers Are Not Afraid roemde als een van de beste films van het jaar en als producent optreedt van López’ volgende film.

Tigers Are Not Afraid is een verbijsterend en indrukwekkend verhaal over de échte slachtoffers van de oorlogen die volwassenen met elkaar uitvechten en winnaar van de publieksprijs op Imagine Filmfestival.

Met inleiding | 19 sept

Deze voorstelling wordt ingeleid door Henriëtte Poelman, artistiek leider en hoofdprogrammeur van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film. Naast IFA werkt ze als freelance filmjournalist, (film)programmeur en programmacoördinator, onder andere bij filmmagazine Schokkend Nieuws en Noorderzon Festival of Performing Arts & Society.

Agenda

Zondag 19 september
20:00 tot 21:40
Met inleiding
Camera 2
€ 11,00
Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
83 min
Kijkwijzer
Acteurs
Juan Ramón López, Paola Lara, Hanssel Casillas
Land
Mexico
Jaar
2017
Regie
Issa López

Women Make Film

Sinds het begin van de cinema schrijven, regisseren en produceren vrouwen films. Maar in filmlijstjes en bij prijsuitreikingen vind je ze niet zo vaak. In september 2021 zie je daarom de nieuwe monumentale docuserie Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema én vertonen we zo’n 25 essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers.

In samenwerking met Internationaal Filmfestival Assen.

Meer Women Make Film

Beau Travail

Beau Travail

maandag 27 september 19:00 tot 20:52
Once Upon A Time In Venezuela

Once Upon A Time In Venezuela

woensdag 22 september 19:00 tot 20:49
The Hurt Locker

The Hurt Locker

zondag 26 september 20:00 tot 22:21

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >