Tigers Are Not Afraid is een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje, waarin de 10-jarige Estrella drie wensen krijgt om haar te helpen overleven te midden van het drugsgeweld in Mexico.

Met de hulp van een bende straatschoffies en haar eigen gecreëerde fantasiewereld gaat zij de confrontatie aan met de drugsbende die zoveel kinderen wees maakt.

Dagenlang wacht Estrella thuis op haar moeder, die maar niet terugkomt. Honger en eenzaamheid drijven haar in de richting van een bende straatjongetjes, onder leiding van de kleine maar felle El Shine. Als de jongste van de groep wordt gekidnapt door een drugsbende, krijgt Estrella de opdracht om hem te bevrijden. Doodsbang gaat Estrella op pad, maar ze blijkt er niet alleen voor te staan. Magische wezens, geboren uit haar eigen fantasie, staan haar bij op cruciale momenten.

Gedragen door het fenomenale acteren van zowel Paola Lara (Estrella) als Juan Ramón López (El Shine) en een bijzonder geslaagde vermenging van fantasy en harde realiteit, is het geen wonder dat Tigers Are Not Afraid door velen wordt vergeleken met Pan’s Labyrinth van Oscarwinnaar Guillermo del Toro. Schrijfster en regisseur Issa López wordt al gezien als een waardig opvolger en ook Del Toro zelf kan zich hierin vinden, gezien het feit dat hij Tigers Are Not Afraid roemde als een van de beste films van het jaar en als producent optreedt van López’ volgende film.

Tigers Are Not Afraid gaat in première op donderdag 29 augustus en is één week bij ons te zien. Mis hem niet en blijf via onze filmnieuwsbrief op de hoogte!

Taal
Spaans gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
83 min
Kijkwijzer
Acteurs
Juan Ramón López, Paola Lara, Hanssel Casillas
Land
Mexico
Regie
Issa López

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on