Raak mij aan! Touch me!

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester.

Een burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne. Twee Franse Michelin-ster chef-koks, die streven te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door egocentrisme gedreven vakgebied. Een jonge, Zweedse vrouw op een keerpunt in haar leven, nadat ze haar succesvolle modecarrière in de grote stad achter heeft gelaten om oesterduiker te worden in de vrije natuur. Een Japanse pareljuwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden. En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt. Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

Agenda

Woensdag 3 november
19:00 tot 20:37
Camera 4
€ 11,00
Taal
Engels, Japans, Frans en Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
87 min
Kijkwijzer
Land
Nederland,België
Jaar
2021
Regie
Willemiek Kluijfhout

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >