Raak mij aan! Touch me!

Kapitein Jakob Störr sluit op een dag een weddenschap met een vriend af: hij zal trouwen met de eerste vrouw die over de drempel van het café stapt.

Dan loopt de beeldschone Lizzy binnen. Het verloop van de ontmoeting tussen Jakob en Lizzy staat in de sterren geschreven, maar het romantische liefdesverhaal krijgt al snel een andere wending.

Hij is groot en log, zij is tenger en charmant. Hij is gesloten, eenzaam, bruusk, wantrouwend. Ze is extravert, vriendelijk, wispelturig, meegaand. Hij lacht nooit. Ze lacht altijd. Toch is hun verbintenis niet gebaseerd op de aantrekkingskracht van twee tegenpolen. De twee gedesillusioneerde mensen vonden elkaar in een ongebruikelijke situatie en probeerden rust bij elkaar te vinden. Maar ondanks hun verwoedde pogingen blijft de relatie constant moeizaam. Hoeveel ze de ander ook vertellen en laten zien, ze blijven vervreemd van elkaar. Jakob begint te vermoeden dat Lizzy hem ontrouw is. Hoewel er mooie zeetochten naar hem lonken, wordt hij volledig opgeslokt door allesbeheersende jaloezie.

The Story of my Wife werd geregisseerd door Ildikó Enyedi, die ook het script schreef. Hij baseerde zich daarvoor op het gelijknamige boek van de Hongaarse schrijver Milán Füst.

Agenda

Donderdag 28 juli
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
169 min
Kijkwijzer
Acteurs
Gijs Naber, Lea Seydoux
Land
Duitsland
Jaar
2021
Regie
Ildiko Enyedi

Misschien vind je dit ook leuk

La Ruche La Ruche

La Ruche

Premièredatum donderdag 21 juli
Splendid Isolation Splendid Isolation

Splendid Isolation

Premièredatum donderdag 7 juli
Un Autre Monde Un Autre Monde

Un Autre Monde

Premièredatum donderdag 28 juli

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >