Raak mij aan! Touch me!

Emotioneel familiedrama van Florian Zeller (The Father) over een drukke zakenman die een betere vader voor zijn depressieve tienerzoon probeert te zijn.

Nicholas gedraagt zich sinds enige tijd vreemd. Zijn ouders zijn gescheiden. Hij heeft zijn moeder laten weten dat hij niet meer bij haar maar bij Peter, zijn vader, wil wonen. Peter ziet hierin een kans om zijn zoon dat te bieden wat hij zelf altijd gemist heeft: een liefdevolle vader. De depressie waarmee Nicholas kampt blijkt echter niet alleen een zware dobber voor hemzelf, maar ook voor zijn ouders. Want hoe verlicht je de geestelijke last van je zoon?

Deze film vertoont veel gelijkenis met Zellers debuutfilm The Father. Beide films zijn toneelbewerkingen over de impact van een geestelijke aandoening op zowel de zieke als diens naasten. De tweede film van Zeller is zeker zo meeslepend als zijn eerste en het acteerwerk van onder andere Hugh Jackman maakt wederom grote indruk.
 

Voorfilm

Voorafgaand aan The Son kijkt je naar Fly, een ultrakorte film van drie minuten van regisseur Patty Stenger. De dochter van Margot bepaalt wat het beste is voor haar moeder. Tot Margot zelf de regie over haar leven terugpakt. Sterven gaat ze toch, dan liever met liefde en lol.

 

"Laceratingly painful drama of familial fear and loathing"
The Guardian 12918
"De vorm blijft toneelmatig, of zelfs wat kaal"
de Volkskrant 12917
"Een zeer somber, bijna sadistisch werkje"
VPRO Cinema 12916

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Son.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
123 min
Kijkwijzer
Acteurs
Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Zen McGrath, Anthony Hopkins
Land
VS
Jaar
2022
Regie
Florian Zeller

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >