Raak mij aan! Touch me!

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen.

Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Stanley Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek The Shining van Stephen King. 

Extended edition

In Nederland is sinds de première in 1980 altijd de kortere versie van The Shining van 119 minuten in de bioscoop vertoond. In verband met het veertigjarige jubileum van de film zal nu voor de eerste keer de 'extended edition' van 144 minuten bij ons worden uitgebracht op het grote doek. Het betreft tevens een in 4K gerestaureerde versie van de film.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Shining: 40th Anniversary Extended Edition.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
Land
Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
Jaar
1980
Regie
Stanley Kubrick

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on