Raak mij aan! Touch me!

Amerikaanse dramafilm The Room van Tommy Wiseau, over hoe Johnny Lisa niet heeft geslagen.

Op veler verzoek terug op het witte doek: de beste slechtste film aller tijden. In 2003 kwam de in Polen geboren Amerikaanse acteur Tommy Wiseau uit het niets op de proppen met zijn passieproject The Room. Wie Tommy Wiseau was, wist niemand, maar The Room was zijn film: Wiseau schreef, regisseerde, produceerde én speelde de hoofdrol, ook al had hij voor geen enkel van die taken talent. Met een dik, niet te traceren, accent en mechanische speelstijl zet Wiseau een compleet vervreemdende performance neer. Het maakt The Room onweerstaanbaar absurdistisch; de film doet nog het meest denken aan een soapserie die geïnfiltreerd is door buitenaards leven.

Wiseau castte zichzelf als Johnny, een succesvolle bankier die weldra in het huwelijksbootje stapt met Lisa (Juliette Dannielle). Hij is een vaderfiguur voor Denny (Phillip Haldiman), een voyeuristische student die kennelijk last heeft van een sociale handicap, en hij is (zo wordt ons herhaaldelijk verzekerd) de beste vriend van de knappe Mark (Greg Sestero). Alleen papt die laatste aan met Lisa. Drama verzekerd!

The Room groeide door het onnavolgbare amateurisme en tenenkrommende acteerwerk uit tot een absoluut cult-fenomeen. Echte fans kennen de rituelen maar mocht je het voorrecht hebben de film voor het eerst in de bioscoop te zien lees je hier wat je te wachten staat. Sleep je lepels en vrienden mee en kom lachen gieren brullen tijdens een van onze midnight screenings.

Taal
Engels gesproken | Niet ondertiteld
Duur
99 min
Acteurs
Tommy Wiseau, Juliette Danielle, Greg Sestero, Philip Haldiman, Carolyn Minnott
Land
US
Jaar
2003
Regie
Tommy Wiseau

Forum Classics

Smakelijke culthits, verantwoorde mijlpalen en uitbundige guilty pleasures halen we nog één keer terug naar het witte doek.

  Forum Classics

  Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

  Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

  Weet als eerste
  wat er speelt

  Bring it on