Raak mij aan! Touch me!

The Room, geproduceerd, geschreven, geregisseerd, gespeeld én volledig betaald door Tommy Wiseau wordt ook wel 'the Citizen Kane of bad movies' en 'de slechtste film ooit' genoemd. Zo slecht, dat het weer reuze vermakelijk wordt.

Met The Room maakte regisseur, schrijver, producent en hoofdrolspeler Tommy Wiseau in alle ernst een van de meest bizarre films ooit. Kleding verspringt tussen scènes door van kleur, camera's vliegen heen en weer over assen en plotlijnen worden lukraak opgegooid en nooit afgemaakt. Zo deelt een van de hoofdrolspeelsters plotseling, midden in een conversatie, doodleuk mee dat ze borstkanker heeft. En daar wordt nooit meer op teruggekomen.

Wiseau verving tot twee keer toe zijn crew wegens onenigheid over de film. Grote delen van de film zijn gedubt omdat na het draaien het script nog werd aangepast. Het oorspronkelijke script was veel langer maar werd al hevig veranderd door de acteurs op de set. Een anonieme acteur liet weten: 'The script contained stuff that was just unsayable. I know it's hard to imagine there was stuff that was worse. But there was.'

The Room werd zo grandioos de grond in geboord door de Amerikaanse critici, dat de film uitgroeide tot een absoluut cult-fenomeen. De hilariteit komt het beste tot zijn recht in een zaal vol fans, dus neem al je vrienden mee en kom deze klassieker ervaren – compleet met plastic bestek en andere tradities die bij de vertoning van de legendarische film horen.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Room.

Taal
Engels gesproken | Niet ondertiteld
Duur
99 min
Acteurs
Tommy Wiseau, Juliette Danielle, Greg Sestero, Philip Haldiman, Carolyn Minnott
Land
US
Jaar
2003
Regie
Tommy Wiseau

Misschien vind je dit ook leuk

Crimes of the Future Crimes of the Future

Crimes of the Future

dinsdag 5 juli 21:30 tot 23:28

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >