Raak mij aan! Touch me!

Musicalparodie op de horrorfilm over een braaf stel dat in een door travestieten bevolkt spookhuis belandt. Verkleed komen, meezingen en dansen doet het publiek nog steeds, zo'n veertig jaar later.

Susan Sarandon, Tim Curry (Frank-N-Furter) en Meatloaf vertolken de hoofdrollen in Jim Sharmans seksueel vrijzinnige vertelling over de buitenaardse professor die vanaf planeet Transylvania naar de aarde is gezonden. Zijn opdracht is geen eenvoudige: Frank-N-Furter moet de perfecte man creƫren, genaamd 'Rocky Horror'. Gelukkig wordt hij terzijde gestaan door een authentieke groep weirdos die bij het minste of geringste in transseksuele zang en dans uitbarst.

Meezingen in de zaal doet ook het publiek nog steeds, zo'n kleine veertig jaar later. Bij nummers als 'Dammit Janet', 'Sweet Transvestite', 'I Can Make You a Man' of 'Wild and Untamed Thing' wordt er met rijst gegooid, gaan waterpistolen af en richt men zich hartstochtelijk tot de figuren op het doek. Publieksparticipatie, daar draait het om bij Rocky Horror zeggen filmsociologen: als bevrijding van die verdomde passiviteit waartoe de filmkijker altijd is veroordeeld.

Let op: Deze film is Engels gesproken en heeft geen ondertiteling.

Agenda

Vrijdag 27 oktober
21:00 tot 22:50
Special
Camera 5
€ 11,50
Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Duur
100 min
Kijkwijzer
Acteurs
Susan Sarandon, Tim Curry
Land
Verenigde Staten
Jaar
1975
Regie
Jim Sharman

Misschien vind je dit ook leuk

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >