Raak mij aan! Touch me!

Een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys.

The rider is een indrukwekkend en kwetsbaar humanistisch drama over identiteit en lotsbestemming, waarin cowboy Brady (gespeeld door de echte rodeoruiter Brady Jandreau) uit een coma ontwaakt en ontdekt dat hij geen paard meer kan rijden door een ongeluk dat hem bijna fataal werd. In het gezelschap van zijn gokkende vader en kwetsbare zusje (gespeeld door Brady’s echte familieleden) ervaart hij de pijn van zijn herstel en van het besef dat hij andere keuzes moet gaan maken. Welk leven is er nog meer mogelijk in de prairie van South-Dakota, na al die jaren die hij aan paarden heeft besteed?

Door gebruik te maken van niet-professionele acteurs die zichzelf portretteren, geeft Zhao in The Rider een intieme kijk in het leven van een zichtbare, maar vaak onbegrepen subcultuur waarin alomtegenwoordig machogedrag evenveel onthult als het maskeert.

Chloé Zhao’s doorbraakfilm is The Rider en met de film Nomadland won ze de Gouden Leeuw in Venetië, twee Golden Globes en Oscars voor beste film en beste regie (als eerste niet witte vrouw in de 93 jarige Oscargeschiedenis).

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Rider.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
103 min
Kijkwijzer
Acteurs
Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau, Lane Scott
Land
VS
Jaar
2017
Regie
Chloé Zhao

Women Make Film

Sinds het begin van de cinema schrijven, regisseren en produceren vrouwen films. Maar in filmlijstjes en bij prijsuitreikingen vind je ze niet zo vaak. In september 2021 zie je daarom de nieuwe monumentale docuserie Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema én vertonen we zo’n 25 essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers.

In samenwerking met Internationaal Filmfestival Assen.

Meer Women Make Film

The Hurt Locker

The Hurt Locker

Met deze film werd Kathryn Bigelow de eerste vrouwelijke Oscarwinnares voor Beste Regisseur.

zondag 26 september 20:00 tot 22:21

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >