Raak mij aan! Touch me!

Een meesterlijke en ongelofelijk spannende film van de makers van Free Solo, over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot.

In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van dit verhaal. Het leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaans Special Forces staan machteloos. Niemand blijkt de juiste training en apparatuur te hebben om de jonge voetballers te bevrijden. Behalve twee zachtaardige Engelse mannen die als een van de weinige mensen op de wereld de sport van het grot-duiken beoefenen.

Er ontwikkelt zich een verhaal met zulke onwaarschijnlijke en wonderbaarlijke helden en gebeurtenissen, dat je het moet zien om te geloven. De mentale kracht van de jongens en hun coach doen je versteld staan. De krankzinnige moed en volharding van de duikers, bezorgen je rillingen over je rug.

Almost too fantastic to be true, blijkt dit verhaal een kolfje naar de hand van het echtpaar dat ook Free Solo regisseerde. Ze hadden de beschikking over een schatkamer aan ter plekke gefilmd materiaal. In combinatie met een aantal wonderschone animaties die situaties verduidelijken en sterke, ontroerende interviews met de hoofdrolspelers creëren ze een overweldigende filmervaring, die alle nieuwsbeelden van toen laat verbleken.

"Lijkt andere films overbodig te maken"
de Volkskrant
"Het is vooral een triomf van montage"
NRC

Agenda

Zondag 5 december
10:40 tot 12:37
Camera 1
€ 11,00
Dinsdag 7 december
11:15 tot 13:12
Camera 3 Deluxe
€ 14,00
Taal
Diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
107 min
Kijkwijzer
Acteurs
Ekapol Chanthawong, Rick Stanton, “Amp” Bangngoen
Land
VS
Jaar
2021
Regie
Jimmy Chin

Misschien vind je dit ook leuk

Do Not Hesitate

Do Not Hesitate

Drie jonge soldaten zijn op zichzelf aangewezen.

zaterdag 4 december 10:30 tot 12:10
IDFA

IDFA

Het International Documentary Film Festival Amsterdam, maar dan in Groningen!

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >