Raak mij aan! Touch me!

The Quiet Girl, over een 10 jarig meisje Cait, is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. Kreeg Oscar nominatie voor beste niet-Engelstalige film. Gebaseerd op de roman Foster van de Ierse schrijver Claire Keegan.

De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. 

Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit's stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. The Quiet Girl werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film, en was eerder al grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards.  

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

Bekijk online
"Prachtig ingetogen drama"
VPRO Cinema 14401

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Quiet Girl.

Taal
Iers-Gaelisch,Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
94 min
Kijkwijzer
Acteurs
Andrew Bennett, Catherine Clinch, Carrie Crowley, Michael Patric
Land
Ierland
Jaar
2022
Regie
Colm Bairéad
Oppenheimer Oppenheimer

Oppenheimer

zondag 1 oktober 15:20 tot 18:30

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >