Raak mij aan! Touch me!

In The Photograph ontketent één foto een wervelwind van bijzondere verhalen.

Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie, en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus.

De Jesus vertrekt met een duidelijke missie naar New York: achterhalen welk verhaal er schuilgaat achter de enige foto die hij van zijn grootvader, Juan de Jesus, heeft. Een zwart-wit portret van een trotse man in een wit tropenpak, een echte heer anno 1920. Belangrijk detail: Juan de Jesus was een zwarte man. Fotograaf James Van Der Zee (1886-1983) legde deze tijdsgeest vast in tienduizenden foto’s. Hij bracht zwarte mensen in beeld zoals ze zelf graag gezien wilden worden: van hun beste kant, in hun mooiste pak, als de mensen die ze waren.

The Photograph maakt zichtbaar welke revolutie Van Der Zee’s werk ontketende en hoe het gedachtegoed van de Harlem Renaissance nog overal in Harlem voortleeft. Van hedendaagse fotografen als Jamel Shabazz, die zich door Van Der Zee laten inspireren, tot de bittere strijd van activisten tegen de gentrificatie van de wijk die nog altijd symbool staat voor black pride en zwarte cultuur.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van bioscopen en theaters. Ook bij deze activiteit dien je bij de ingang van de zaal je coronatoegangsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Agenda

Zaterdag 25 september
15:50 tot 17:39
Camera 5
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
95 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2020
Regie
Sherman De Jesus

NFF

Het Nederlands Film Festival komt naar Groningen toe! Van 24 t/m 30 september geniet je bij ons van zes unieke festivalpremières, tegelijk met de première met cast en crew in Utrecht. Net als de premières in Utrecht beginnen die in Groningen met een korte sferische introfilm, die start met de festivaltrailer inclusief partnerreel van het NFF en een introductie met de cast & crew van de desbetreffende première.

Misschien vind je dit ook leuk

Do Not Hesitate

Do Not Hesitate

Drie jonge soldaten zijn op zichzelf aangewezen.

zaterdag 25 september 19:00 tot 20:41
Daughters of the Dust

Daughters of the Dust

Eerste grote bioscooprelease van een zwarte vrouwelijke filmmaker.

vrijdag 24 september 16:00 tot 18:03

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >