Raak mij aan! Touch me!

In 1970 reist regisseur Luchino Visconti door Europa. Hij is op zoek naar een perfecte mannelijke schoonheid, om in zijn filmbewerking van Thomas Manns novelle Death in Venice te spelen.

In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van vijftien en besluit met hem te gaan filmen. Björn wordt op slag internationaal beroemd en brengt een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd door tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan.

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt Björn ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

Let op! Woensdag 4 mei 2 minuten stilte

In Nederland herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. We stoppen we de film op 4 mei om 20.00 uur om samen 2 minuten te herdenken.

"Schokkend, ontluisterend portret"
VPRO Cinema 11023
"Sympathetically told by the film makers"
The Guardian 11024

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Most Beautiful Boy in the World.

Taal
Diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
94 min
Kijkwijzer
Acteurs
Björn Andrésen
Land
Zweden
Jaar
2021
Regie
Kristina Lindström

Misschien vind je dit ook leuk

Ennio: The Maestro Ennio: The Maestro

Ennio: The Maestro

woensdag 25 mei 15:00 tot 17:46
L'événement L'événement

L'événement

donderdag 19 mei 16:45 tot 18:35

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >